این بخش فاقد نوبت قابل رزرو می‌باشد.

این بخش فاقد محصول فعال می‌باشد.

سیستم کلیوی و ادراری به اندام ها و ساختارهایی اطلاق می شود که در تولید، ذخیره سازی و دفع ادرار از بدن نقش دارند. نقش مهمی در حفظ تعادل مایعات بدن و حذف مواد زائد دارد. در اینجا چند نکته کلیدی در مورد سیستم کلیوی و ادراری وجود دارد:

1. کلیه ها: کلیه ها دو اندام لوبیایی شکل هستند که در دو طرف ستون فقرات، درست زیر قفسه سینه قرار دارند. آنها مواد زائد، آب اضافی و سایر مواد را از خون برای تولید ادرار فیلتر می کنند.

2. حالب ها: حالب ها لوله های نازکی هستند که کلیه ها را به مثانه متصل می کنند. آنها ادرار را برای ذخیره از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند.

3. مثانه: مثانه اندام عضلانی است که ادرار را تا زمانی که آماده دفع از بدن شود، ذخیره می کند. با پر شدن از ادرار منبسط می شود و در حین ادرار منقبض می شود تا ادرار از طریق مجرای ادرار آزاد شود.

4. مجرای ادرار: مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می برد. در مردان نیز به عنوان گذرگاه مایع منی در هنگام انزال عمل می کند.

5. عفونت های دستگاه ادراری (UTIs): عفونت های مجاری ادراری عفونت های شایعی هستند که می توانند هر بخشی از سیستم ادراری از جمله کلیه ها، مثانه، حالب ها و مجرای ادرار را درگیر کنند. آنها معمولاً توسط باکتری ایجاد می شوند و می توانند علائمی مانند تکرر ادرار، درد یا سوزش در هنگام ادرار و ادرار کدر یا خونی ایجاد کنند.

6. سنگ کلیه: سنگ های کلیه رسوبات سختی هستند که در کلیه ها تشکیل می شوند. آنها می توانند باعث درد شدید شوند و در صورت بزرگ بودن یا ایجاد عوارض ممکن است نیاز به درمان یا برداشتن داشته باشند.

7. نارسایی کلیه: نارسایی کلیه زمانی رخ می دهد که کلیه ها نتوانند عملکرد خود را به اندازه کافی انجام دهند. این می تواند حاد (ناگهانی) یا مزمن (طولانی مدت) باشد و ممکن است به مداخلات پزشکی مانند دیالیز یا پیوند کلیه نیاز داشته باشد.

8. بی اختیاری ادرار: بی اختیاری ادرار نشت غیر ارادی ادرار است. این می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله ضعف عضلات مثانه، آسیب عصبی یا برخی شرایط پزشکی باشد.

  • ادمین ادمین
  • 1403/2/19
  • 305
دیدگاه‌ها: